The Majin Foundation

Het Majin Huis

Open en warme ontmoetingsplaats voor mensen met kanker

Een organisatie die zich niet in vraag stelt, vindt nooit de antwoorden op de uitdaging van morgen. Ook het Zorghuis Gent keek het afgelopen jaar in de spiegel. Met als resultaat? “De voorbije 5 jaar voelden onze gasten zich ondersteund door onze vrijwilligers. Beschermd en veilig. Maar ook: we merkten een toegenomen vraag naar een breder aanbod van activiteiten en het Zorghuis Gent is hiervoor niet uitgerust”, zegt hoofdcoördinator Els.

Ook The Majin Foundation zet het beeld scherp. Majin: “Elke dag nog horen mensen in Vlaanderen de harde diagnose van kanker. Na de deur van het ziekenhuis gaapt nog altijd een lege ruimte voor veel mensen met kanker en hun naasten. Het aanbod moet breder, diverser en makkelijker toegankelijk zijn.” Daarom opent The Majin Foundation in 2019 Het Majin Huis. Op deze manier kan zij in de toekomst meer mensen met kanker bereiken met een breder aanbod van activiteiten.

Open warme ontmoetingsplaats

“Het Majin Huis wordt een open en warme ontmoetingsplaats voor zowel de herstellenden als hun naasten. Met een zo laag mogelijke drempel. Je loopt gewoon binnen, drinkt iets, leest de krant. Er is altijd een luisterend oor en leven in huis”, vertelt hoofdcoördinator Els.

Een uitgebreide groep van vrijwilligers en professionelen organiseren samen de activiteiten. Zoals huidverzorging, manicure en massages, maar ook psychologische ondersteuning. Met ‘Start To Move!’ bijvoorbeeld, zullen deelnemers op eigen tempo de stad verkennen en zo in beweging blijven. Er komen yogalessen, kookworkshops, creatieve activiteiten en ontmoetingsmomenten, zoals ‘Soep met een verhaal’.”

In Het Majin Huis willen we mensen met kanker opnieuw de kracht geven om ervoor te gaan.

Wat betekent Het Majin Huis voor The Majin Foundation?

“We bouwen verder aan de droom die we al jaren nastreven”, klinkt Majin overtuigd. “Leef met kanker, dat is meer dan ooit de grondgedachte. Begeleiding gedurende het hele traject, zodat je je fysiek beter voelt, mentaal aansterkt én je gedragen weet. Mensen kunnen in Het Huis terecht vanaf de diagnose, tijdens de behandeling en het herstel, tot het hervatten van een actief leven en ook erna. Menselijkheid en leven, dat betekent trouwens ook mensentaal. Er worden informatiesessies georganiseerd die begrijpelijk zijn voor mensen met kanker en hun naasten.”

Het Majin Huis wordt zelf een project binnen The Majin Foundation, maar de steun voor andere organisaties blijft. “We zijn zeker dat dit onze samenwerkingen alleen maar sterker maakt. Vanuit onze eigen concrete werking zullen we nog beter de noden van andere organisaties aanvoelen en er gerichter op inspelen. Het Majin Huis is één van de actieve schakels in een hecht netwerk van duurzame initiatieven die mensen met kanker ondersteunen over heel België.”

Het Majin Huis gooit begin 2019 de deuren open.

Wees welkom.