The Majin Foundation

“We kunnen zoveel van elkaar leren. Laten we volgende vergadering concreet werken. En kijken welke meerwaarde het platform ons kan bieden op specifieke onderwerpen”. dat was de expliciete wens van de groep na het vorige overleg.

Iedere organisatie organiseert verschillende activiteiten voor de doelgroep en dankt zijn werking aan een groep geëngageerde vrijwilligers. Voor elke organisatie is het een uitdaging om de middelen te vinden om een coördinator te betalen. Daarom werken we nu rond deze 3 thema’s: vrijwilligerswerking, activiteiten en financiële middelen zoeken. Ze dragen immers alle 3 bij tot ons gemeenschappelijk objectief: het welzijn van de patiënt.
.

ria

Ria toont ons, in het kader van de vermaatschappelijking van de zorg, het belang aan om onze krachten te bundelen. Onze organisaties zijn immers de noodzakelijke partners voor de overheid binnen de huidige maatschappelijke evoluties. Hierop moeten we als netwerk inzetten.

“We willen aan de hele wereld tonen dat er een groep partners bestaat die ijvert voor het welzijn van de patiënten”, Yvette

els_alex

Els zou graag inzetten op vormingen voor vrijwilligers. Volgens Alex is de rol van het netwerk om deze vormingen te delen en te vermenigvuldigen. En volgens Janik kunnen we een aanbod van opleidingen samenstellen waar alle vrijwilligers van de ledenorganisaties toegang tot hebben.

We moeten financieringsmogelijkheden voor de coördinatoren van onze organisaties zoeken via het netwerk. Laat ons de kracht van het netwerk gebruiken op nationaal, Vlaams en Waals niveau!

discussie_naam

De deelnemers discussiëren gepassioneerd over de naam van de groep. We zijn een netwerk waarvan ieder lid zich inzet voor het welzijn van de patiënt.

“Elke organisatie binnen het netwerk heeft zijn eigen identiteit, maar de wens om samen te werken verbindt ons”, Sibylle

groep_quote_nl2

zorg