The Majin Foundation

Sharing knowledge for life

Op 18 mei werd de prachtige Oude Abdij van Drongen even omgetoverd tot een centre de santé. The Majin Foundation organiseerde er samen met La Vie-là  een Masterclass hands-on therapieën bij kanker. Een veertigtal gepassioneerde massagetherapeuten kwam uit alle hoeken van België om bij te leren van gastspreker Gayle MacDonald. De Amerikaanse is auteur van “Medicine hands” en dé referentie in haar vakgebied. Iedereen had lang uitgekeken naar haar komst.

En we werden niet teleurgesteld! Na het welkomstwoordje van Majin en Marie-Paule, brachten Gayle en een panel van 3 deskundigen hun visie op enkele belangrijke thema’s binnen massage bij kanker. Het panel bestond naast Gayle nog uit Cathérine Bauraind, oprichtster van “Mes Mains Pour Toi” vzw, massage voor ernstig zieke kinderen en hun familie; Paul Sercu, grondlegger van de fasciatherapie in België; en Nicole Van Beek, oprichtster van “Massage voor iedereen“, opleidingen in zorgmassage.

De panelleden spraken 3 verschillende talen, dus waren er twee tolken van dienst. Tine De Clerck van The Majin Foundation, tegelijkertijd ook moderator bij het panelgesprek, en Estelle Smits van Massage bij Kanker Nederland zorgden ervoor dat van een taalbarrière niets te merken was.

In de namiddag stond iedereen te popelen om de handen uit de mouwen te steken! Gayle toonde enkele handelingen voor en legde daarbij vooral de nadruk op het belang van het lymfeprotocol. De deelnemers keken en luisterden geboeid.

Toen mochten de massagetherapeuten zelf aan de slag. Terwijl ze op elkaar oefenden, liepen Gayle, Nicole, Catherine en Estelle door de zaal om te helpen en bij te sturen.

Na de zorgende handen, was het tijd voor de dankende handen. Marie-Paule en Majin dankten iedereen, en in het bijzonder Gayle en het panel, uit de grond van hun hart voor hun aanwezigheid. Het panel stuurde de mensen naar huis met de boodschap: “Verenig u! Samen staan jullie sterk! Massage bij kanker moet op de kaart worden gezet, zodat dit voor iedereen toegankelijk wordt.”

Een eerste stap in die richting wordt alvast gezet. Massage bij kanker België en het Instituut Massage bij Kanker Nederland organiseren in 2020 samen de eerste Europese Conferentie ‘massage bij kanker’. Houd 20 tot 22 september 2020 dus alvast vrij in jullie agenda!