The Majin Foundation

Network MAjin op bezoek bij Inloophuis De Eik en Toon Hermanshuis

10.30u: afspraak op de parking voor het Inloophuis De Eik in Eindhoven. Mensen van bestaande – of op te richten – inloophuizen wachten elkaar vol verwachting op. Vrijwilligers en coördinators, oprichters en therapeuten zijn van de partij.

Saskia van De Eik zet ons gezellig met een tas koffie rond een tafel en laat de groep hun vragen afvuren. De hele werking van het huis wordt doorgesproken. Saskia licht verder toe hoe de samenwerking loopt tussen inloophuizen.

“ER IS EEN GOEDE SAMENWERKING TUSSEN INLOOPHUIZEN IN BRABANT: COÖRDINATOREN EN DIRECTEURS KOMEN ÉÉN KEER PER 2 MAANDEN SAMEN. ZE DELEN DAN BEST PRACTICES, STELLEN TRAININGEN TER BESCHIKKING EN GEVEN ELKAAR TIPS QUA FUNDRAISING”, SASKIA VAN VLIET

Tonnen informatie kregen we over Inloophuis De Eik. Daar krijgt iedereen honger van. Op een terras bij een sublieme lentezon, brainstormden we verder over hoe de ondersteuning voor mensen met kanker beter kan in België.

We trekken verder naar Maastricht om het Toon Hermanshuis te bezoeken. Een hartelijke gastvrouw leidt ons naar een prachtige zaal waar koffie, thee en koekjes op ons wachten. Wanneer Joan binnenkomt begint ze gepassioneerd honderuit te vertellen over het huis.

 

“HET TOON Hermanshuis biedt tijd en aandacht aan haar gasten. Zo biedt ze als het ware “een pauzeknop” aan in hun zorgen. De activiteiten verleggen je focus waardoor je niet meer denkt aan je zorgen”, Joan Warnier

 

Bedankt De Eik en Toon Hermanshuis! Voor jullie openheid. Voor het engagement waarmee jullie tijd vrijmaakten om ons te informeren en te ondersteunen waar jullie kunnen.

Patiënten en hun welzijn staan centraal in deze huizen. Dat verenigde ons allen op deze studie-uitstap. En voor de patiënt wil iedereen de krachten bundelen. Deze boodschap nemen we mee naar huis.