The Majin Foundation

buigt zich over dataregistratie

Op een mooie lenteavond werden we hartelijk ontvangen door Janik en Debora in het nieuwe Delta hospitaal te Brussel. Na een heerlijk welkomstdrankje en hapje, kregen we een rondleiding door het indrukwekkende gebouw en wat meer uitleg bij de werking van Re-source.

(copyright foto’s www.detiffe.com)

Na de rondleiding was het tijd voor de orde van de dag.
Tijdens de vorige vergadering in februari werden de taken binnen de groep verdeeld i.v.m. de opleiding voor vrijwilligers. Bij The Majin Foundation weten we echter hoe overbevraagd de coördinatoren van de huizen zijn. Daarom stelden ze voor om terug een iets actievere rol te op te nemen binnen het Majin Network om hen nog beter te ondersteunen. Er werd met applaus aangegeven dat iedereen akkoord was.

Er volgt ook nog een voorstelling van Salesforce, het registratiesysteem waar Re-source sinds kort mee werkt. Ook werd nog even stilgestaan bij de GDPR, die binnenkort in voege treedt, en de impact die dat zal hebben op de ondersteuningshuizen.

Het Majin Network – Together for Global Care moet beslissen of ze willen registreren en met welk systeem en of ze dit samen willen. Gegevens registreren kan op microvlak een management tool zijn en op macrovlak helpen de sociale impact te meten en te bewijzen. The Majin Foundation engageert zich om het Majin Network in dit proces bij te staan waar mogelijk en zal dit thema verder voorbereiden.