The Majin Foundation

streeft naar optimale kwaliteit bij het leven met kanker

Hoe kunnen we kwaliteit optimaal organiseren binnen een huis waar mensen met kanker ondersteund worden? Het Netwerk heeft verschillende voorstellen uitgewerkt om standaarden te zetten.

“Binnen onze huizen vinden we gezelligheid belangrijk, maar vanzelfsprekend is het niet. We moeten dit valoriseren binnen een kwaliteitslabel”, Sofie

Voor de ondersteuningshuizen is het belangrijk om hun sociale impact te meten. Mensen vertellen er elke dag hoeveel het voor hen betekent om ondersteuning “als mens” te krijgen. Dit willen de huizen meten. Zo weten we precies welk verschil we maken in het behandelingstraject van een patiënt.

Anne verduidelijkt dat elk huis zijn eigenheid en specifieke werking heeft. De taken die er worden uitgevoerd verschillen dan ook volgens de context. De huizen moeten vrij zijn om te bepalen wie deze taken uitvoert. Het heeft geen zin om dat in een specifieke functie, zoals bijvoorbeeld een coördinator, te gieten.

Het Netwerk is nu echt klaar om zijn charter uit te schrijven. En zo stilaan een eigen werking op te zetten om te garanderen dat de ondersteuningshuizen alle kansen krijgen. Want de patiënten verdienen niets minder! The Majin Foundation ondersteunt het Netwerk graag tot het zelfstandig zijn werk kan verder zetten.