The Majin Foundation

Er zijn potentiële voordelen voor massage bij kanker die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Voor Yvette is het belangrijk dat er meer onderzoek wordt gedaan om dit hard te maken.

beeld4_massage

Het platform ‘Massage bij kanker’ komt tijdens deze derde vergadering samen om zich als groep verder te structureren. Het doel is om massage mogelijk te maken voor iedereen die kanker heeft. Tijdens dit overleg leggen we de missie van het platform vast en bepalen we verder welke rol het wil opnemen.

beeld3_massage

“We moeten absoluut de link leggen tussen ‘aanraken’ en ‘geraakt worden’. We spreken over een massage voor het lichaam en de geest. We moeten communiceren dat we niet alleen het lichaam van de mens raken, maar ook zijn/haar hart”, Marie-Paule

Wat moet de doelstelling van het platform zijn? Maatstaven opleggen of inventariseren wat er bestaat en alle wegen opzoeken die leiden naar massage bij kanker? Voor Eva is het belangrijk te weten dat er een gemeenschappelijke noemer is, maar de onderlinge diversiteit moet ook erkend worden. Iedere techniek is anders en heeft zijn eigen specifiteiten.

beeld1_massage

“Ik leer massagetherapeuten spreken met hun handen. We leven in een tijd waarin veel gecommuniceerd wordt, maar niet meer via het lichaam. Wij gaan communiceren met het lichaam via onze handen…en raken zo het hart”, Rina

We willen ons positioneren als groep. Daarvoor moeten we elkaar eerst beter leren kennen om daarna beter te kunnen samenwerken, zegt Sibylle.

beeld2_massage

Dit neemt tijd, maar dit open en positief overleg werd door alle deelnemers als verrijkend beschouwd. Een positieve bijeenkomst die de groep sterker maakt en hen dichterbij de patiënten brengt. Het Platform staat bijna in de startblokken… op naar de voorbereidingen voor de volgende bijeenkomst! The Majin Foundation ondersteunt het Platform graag om zich verder te structureren zodat de groep zijn vleugels kan spreiden, in het belang van de patiënt.

 

zorg