The Majin Foundation

Zeven massagetafels, vier bevlogen sprekers en 27 gepassioneerde therapeuten komen samen om van elkaar te leren rond aanrakingstherapieën bij kanker.

Het mooie oude station van Gastuche werd omgevormd tot Centre de Santé en is de ideale plek voor deze uitwisseling.

collage_1

De vrijwilligers die bij la Vie-là lichaam en geest terug in balans brengen door therapeutische aanrakingen zijn van de partij. Alsook andere pioniers die in België dagelijks mensen met kanker begeleiden door aanrakingen. Samen vormen ze een groep die met veel respect en interesse komt leren van elkaar.

1666

Marianne legt ons uit hoe de Trager methode een uitnodiging is om positieve sensaties op te nemen in het zenuwstelsel. Zo biedt het een tegengewicht voor de ziektebeleving die vaak als pijnlijk en negatief wordt ervaren.

collage_2

Estelle komt helemaal uit Nederland om haar inzichten te delen over de emoties die bij kanker aan bod komen. Aanraken is de meest directe poort tot de emoties. Het is als therapeut dan ook cruciaal om de juiste begeleiding te kunnen bieden bij deze emoties. Door te luisteren. Luisteren naar iemand doet herkennen en heeft een therapeutisch effect.

We deden de oefening en konden nadien zelf niet stoppen met praten over de luister-ervaring …

luister

Paul, Catherine en Brigitte tonen ons hoe fasciatherapie een perceptie is die het mogelijk maakt om input te geven aan de patiënt. Iedereen komt op zijn tenen kijken naar de demonstratie en we konden een speld horen vallen in de zaal.

collage_3

Cédrine vertelt een verhaal aan de mensen die ze behandelt. Ze verlegt de focus van haar patiënten door hun zintuigen en verbeelding aan te spreken. Zo stelt ze hen op hun gemak en stimuleert hun emoties. Haar ervaringen op de afdeling oncologie en palliatieve zorgen zijn herkenbaar voor iedereen in de zaal.

collage_4

De genereuze openheid van de therapeuten tijdens de workshop zorgde voor een boeiende uitwisseling van kennis en know-how. Mensen die kanker hebben, zullen nog beter ‘aangeraakt worden’ in de toekomst. The Majin Foundation organiseerde deze uitwisseling samen met la Vie-là… en samen zijn we overtuigd van het belang aan deze uitwisseling voor de mens achter de kanker.

selfie_cedrine

zorg