The Majin Foundation

1 oktober 2015

Hoe massage bij kanker optimaal op de kaart zetten in Belgiƫ?

Meer en meer mensen laten zich masseren wanneer ze kanker hebben. The Majin Foundation vindt het belangrijk dat mensen makkelijker de weg vinden naar kwaliteitsvolle massage. Daarom zaten we met de personen die het aanbod organiseren en vroege pioniers samen om te kijken hoe dit beter te organiseren in Belgiƫ.

Catherine zou graag buitengaan op deze workshop met een stevige basis om samen met deze groep verder te kunnen. Het is met de ‘first believers’ dat alles begint.

“De diversiteit van deze groep is een grote troef. Het is door kwaliteit dat we meer zullen kunnen doen voor de persoon achter de kanker”, Marie-Paule

foto-i

Wat zijn de dromen van de deelnemers rond massage bij kanker? De mens achter de kanker is steeds het uitgangspunt.

De uitgebreide kennis en expertise aanwezig in deze groep, is een grote troef. Door deze te delen kan iedereen er beter van worden. Beide landsgedeelten zijn vertegenwoordigd en mensen hebben een achtergrond in verschillende disciplines. Met als gemeenschappelijk doel: zoveel mogelijk mensen de kans bieden om een kwaliteitsvolle massage te krijgen.

Er gaat een grote kracht uit van deze groep gepassioneerde mensen wanneer ze nadenken over hoe massage bij kanker optimaal aan te bieden.

“Hoe garanderen we kwaliteit voor mensen die ziek zijn? We moeten een kader uitwerken dat flexibiliteit biedt maar ook grenzen aangeeft”, Nicole

Deze workshop was een eerste stap om samen massage bij kanker op de kaart te zetten. De deelnemers zijn enthousiast om dit verder te exploreren. De gemeenschappelijke overtuiging is dat massage op veel grotere schaal moet worden aangeboden. Opdat dit op een professionele manier gebeurt, zijn er kwaliteitsgaranties nodig. Hiervoor wensen de verschillende personen te werken aan een structuur die dit mogelijk maakt. Een onafhankelijk platform zou hiervoor moeten worden uitgewerkt. The Majin Foundation verleent hier graag haar steun aan!

“Het feit van rond de tafel te zitten vandaag en dromen te kunnen delen is erg belangrijk”, Sibylle

zorg