The Majin Foundation

Een project op poten zetten om mensen te ondersteunen bij het leven met kanker is één zaak. Blijvende financiering garanderen is een andere zaak. Jaar na jaar projectfinanciering verzekeren is een intensief proces. Het vraagt veel energie. Energie die dan niet meer rechtstreeks ten goede komt aan het doel van de organisatie: mensen optimaal ondersteunen tijdens een moeilijke periode. Kan duurzame financiering een oplossing bieden en hoe doe je dat?

Tijdens rollenspellen oefenen we het gesprek met een filantroop, hoe je je daar het beste op voorbereidt en wat je een filantroop kan vragen.

Een goede pitch is essentieel bij het zoeken naar duurzame partnerschappen. De deelnemers oefenen de pitches binnen een tijdsbestek van 2 minuten, met de chronometer ernaast.

“Tijdens iedere ontmoeting wordt er een zaadje geplant, bij iedere persoon met wie we spreken. Dat moeten we gebruiken in het uitbouwen van win-win partnerschappen”, Sibylle.

Praat in resultaten. Zo wordt het glashelder wat je wil bereiken.

“Duurzame partnerschappen opzetten, hoe doe je dat? De voorruit was aangedampt toen ik deze ochtend toekwam op de workshop. Nu is ze helder.” Germain

The Majin Foundation werkt voor en met organisaties die het vangnet bieden om de mens achter de ziekte er opnieuw bovenop te helpen. Deze mensen verdienen dan ook alle aandacht van deze organisaties. Daarom versterken we hen graag rond het opbouwen van duurzame partnerschappen. Zo kan leven met kanker alle aandacht krijgen.

Onze dank gaat uit naar Le Pain Quotidien en de Jeugdherberg van Bergen om deze workshops mee mogelijk te hebben gemaakt.

Next update